Ekstraordinært styremøte

Et ekstraordinært styremøte er et møte kalt inn utenfor de vanlige møtene. Det behandler presserende saker som ikke kan vente, som kriser eller store strategiske endringer. Dette sikrer rask beslutningstaking ved behov.

Praktisk anvendelse i styrearbeid

Styret bruker ekstraordinære møter til å håndtere uforutsette situasjoner raskt. Prosedyrene for disse møtene er definert i selskapets vedtekter, noe som sikrer effektivitet.

Eksempler fra styrearbeid

  • Krisehåndtering: Ved økonomiske problemer eller reputasjonsskader innkalles det til ekstraordinært møte for rask respons.
  • Fusjoner og oppkjøp: For å vurdere og eventuelt godkjenne fusjoner eller oppkjøp, kan styret samles raskt.
  • Store investeringer: Ved større investeringsbeslutninger innkalles det til møte for å sikre grundig gjennomgang og godkjenning.
  • Ledelsesendringer: Ved endringer i ledelsen kan det innkalles til ekstraordinært møte for å diskutere og handle raskt.

Betydning for styret: Evnen til å gjennomføre ekstraordinære styremøter er essensiell for ledelsen. De sikrer at selskapet kan reagere smidig på uforutsette utfordringer. Slike møter viser styrets evne til å handle besluttsomt og effektivt, noe som er avgjørende for å beskytte selskapets interesser. Rask og effektiv håndtering av disse møtene krever klar kommunikasjon og sterk ledelse.

Møt Pål Kristiansen

Pål Kristiansen bringer sin omfattende erfaring som daglig leder av Styrekompetanse AS inn i undervisningen av våre kurs. Med en lidenskap for å utvikle trygghet og kompetanse innen styrearbeid, veileder han deltakerne med innsikt og engasjement. Med en historie som strekker seg tilbake til 1995 har Pål vært en pioner i å gjøre styrearbeid til et fagfelt. Utforsk våre kurs med Pål som din veileder for å styrke din kompetanse innen styrearbeid.

Meld din interesse nå

Ønsker du å være en av de første som får mulighet til å gjennomføre styrekurs, kan du melde din interesse ved å trykke på knappen under

Skroll til toppen